Het team

De Brêge is een kleine dorpsschool met de bijbehorende cultuur. Iedereen kent elkaar, kleine groepen en betrokken ouders. Dit betekent overigens niet dat het een kliek is. We hebben een hechte, maar toegankelijke en betrokken populatie.

We staan voor elkaar klaar en doen het echt samen. We staan hier niet voor de klas om te vertellen hoe het moet. Samen komen we verder. Het veilige van het dorp is heel fijn voor kinderen, maar er is meer daarbuiten. We leren de leerlingen zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen om hun ambities later waar te kunnen maken.

Bij gebrek aan een dorpshuis in het dorp, heeft de school de sociale functie deels overgenomen. Het is de verbindende factor in het dorp en de saamhorigheid is dan ook groot. De merken we onder andere bij ons stageproject voor groep 8 leerlingen. De leerlingen lopen dan stage bij bedrijven in het dorp of in de nabije omgeving. Veel bedrijven zetten belangeloos hun deuren voor ons open. De leerlingen krijgen een inkijkje in het bedrijf en doen waardevolle ervaringen op. Het is prachtig dat we dit project samen met de ondernemers in dit kleine dorp van de grond hebben kunnen krijgen.